W tym poradniku napiszę wam jak poprawnie skonfigurować emualtor PCSX2 w wersji 0.9.6.
Może i PS2 ma 128bitowy procesor ale mój AMD Athlon 4800+ 64bit radzi sobie całkiem nieźle. Do tego karta GeForce 9600GT 512MB i 2GB RAM-u. Więc wbrew pozorom nie trzeba mieć strasznie mocnego kompa aby grać w gry z PS2 na tym emulatorze.Dobra a więc zaczynajmy.
1. Pobieramy emulator np stąd:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować.
( w paczce od razu wszystko co potrzebne, łącznie z pluginami i biosem)
2. Wypakowujemy i otwieramy folder Pcsx2. Powinniśmy otrzymać takie pliki:
3. Klikamy ten plik wykonywalny:
4. Powinny pokazać nam się dwa okna. Jedno to konsola wyglądająca tak:
5. Oraz właściwe okno emulatora:
6. Klikami LPM na "Konfiguracja" i "Konfiguruj".
7. Pojawi się nam nowe okno wyglądające następująco:
8. Ustawiamy wszystkie pluginy tak jak na powyższym obrazku.
9. Przechodzimy do konfiguracji pluginow. Czyli najpierw grafika. Wybieramy GSdx9 (MSCV 15.00, SSE2) 0.11.4 i klikamy konfiguruj.
10. Pojawi nam się kolejne okno.
11. Ustawiamy wszystko tak jak na załączonym screenie powyże i klikamy OK.
12. Teraz dźwięk. Plugin P.E.Op.S. SPU2 1.9.0. Wybieramy ten plugin i klikamy przycisk konfiguruj. Pojawi nam sie nowe okno.
13. Ustawiamy wszystko tak jak na obrazku powyżej i klikamy znowu OK.
14. Następnie konfiguracja kontrolera. Zalecam LilyPad 0.9.9 gdyż u mnie sprawował się najlepiej.
15. Pojawia się kolejne okno.
16. ustawiamy wszystko tak jak powyżej i przechodzimy do konfiguracji pada
17. Tutaj konfiguracja jest dowolna. u meni wyglądała ona tak jak powyżej, ale każdy może mieć własną.
18. Klikamy OK i przechodzimy od razu do konfiguracji Cdvdrom-u. Pomijamy "Drugi Kontroler".
19. Klikamy konfiguruj i wybieramy interesujący nas obraz. (U mnie Final Fantasy XII) Klikamy Ok.
20. Pozostałych opcji nie musimy zmieniać. Klikamy więc w oknie "Konfiguracja" OK.
21. Klikamy Uruchom -> Wykonaj .
GOTOWE!!!
Kilka screenów:
_________________ hasło do moich uploadów: swiatpsx.pl
Trwa polonizacja Worms World Party (PSX)...
Ostatnio zmieniony przez ExGamer Nie 30 Sty, 2011 19:03, w całości zmieniany 2 razy
Sądzę, żę tak. Może być trochę zmieniony wygląd menu, ale pluginy są te same, więc raczej powinno działąć. Gdyby coś było nie tak to postaram się poprawić wkrótce.
Dumasher, screeny są dowodem że działa. Przynajmiej u mnei na takim sprzęcie. Jaki masz system? I jakiejś wtyczki doczytać czyli? Konkretniej bo tak to nei widaomo jak pomóc. I napisz w dziale POMOC temat dotyczący twojego problemu, to postaram się pomóc.
Sądzę, żę tak. Może być trochę zmieniony wygląd menu, ale pluginy są te same, więc raczej powinno działąć. Gdyby coś było nie tak to postaram się poprawić wkrótce.
Gdyby Ci się zechciało prosiłbym o wykonanie nowego turiala do nowszej wersji programu:)
Ściągnąłem, sprawdziłem, potwierdzam. Paczka wywala kilka błędów, nie da się jej poprawnie wypakować i nie chodzi tutaj o hasło bo użyłem tego z twojej sygnaturki. ExGamer polecam zaktualizować emulator, w twojej paczce znajduje się bardzo stara wersja emulatora z numerkiem r377. Aktualna wersja oznaczona jest numerkiem r4671. Jeden numer = przynajmniej 1 poprawiony błąd w emulatorze, wychodzi na to że ta stara wersja posiada o wiele mniej opcji albo 4294 błędów .
Mi nie działa ... Każdy plik ma 0 bajtów. Potem to usunęłam i spróbowałam jeszcze raz ściągnąć - to samo. Czy ten emulator działa na Win 7 ? : > Bo ja mam właśnie takowe oprogramowanie.
Mam pytanie.
Czy może ktoś podać link do biosu do ps2 i opis co zrobić, aby dobrze działało? Bo tej wersji co jest, w ogóle nie można odpalić, bo wszystkie pliki zajmują po 0 bajtów.
Ściągnij sobie emulator który wkleiłem post wyżej, wypakuj go i utwórz folder o nazwie bios, następnie wklej do niego ten plik:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować.
Po pierwszym uruchomieniu emulatora wyskoczy ci prosty konfigurator (możesz sobie ustawić polski język) w którym będziesz musiał podać ścieżkę do biosu i wybrać pluginy. Łatwizna ;-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum