§ xX1. Najważniejsza zasada! W dziale Pobieralnia | GRY w temacie z linkami do gry nie piszemy opinii, wrażeń itp. Nic poza opisem gry i linkami do niej nie ma prawa tam się znaleźć.
§ xX2. Jeśli link nie działa to zgłaszacie to w specjalnym temacie, a jeśli szukacie nowych linków, hasła itp. to piszecie o tym w dziale PROŚBY !
§ xX3. Zakaz umieszczania linków zawierających w adresie lub w haśle adresy polskich stron.
§ xX4. Zakaz umieszczenia linków z innych źródeł, które wyraźnie mają zaznaczone, że nie wyraża się zgody na ich rozpowszechnianie. Ostrzeżenia za każde nawet najmniejsze złamanie regulaminu!
Na pewno podłączasz do TV żółty kabel do zółtego styku?? Jeżeli tak, prawdopodobnie wina leży po stronie kabla. Spróbuj jeszcze pomanewrować wtyczką od kabla podłączając do wejścia w PSX.
Problem może być w każdej z tych rzeczy.
A więc
wejście w PSX może być obruszane, uszkodzone i przechodzi tylko dźwięk
wejście w TV może być obruszane, uszkodzone i przechodzi tylko dźwięk
kabel może być walnięty
laser może być walnięty
Proponuje, jak to robią w Dr. Housie - eliminować wszystkie "choroby" po kolei.
Ja bym zaczął od najłatwiejszych rzeczy, czyli w takiej kolejności:
1. Zmienić kabel. Sprawdź czy dobrze jest z czinczem czy z euro (jeżeli np. pod czincz nie działa a pod euro działa więc wiesz już, że problem albo w telewizorze, albo w kablu, PSX jest "czyste")
2. Jeżeli nic nie pomogło to podłącz PSX do innego telewizora (sprawdzając stary kabel i ten który powinien działać, jeżeli dalej jest to samo to wina prawdopodobnie PSX'a)
Jeżeli dalej nic nie zadziałało, to problem tkwi w PSXie, czyli wejście obruszane lub laser działa nieprawidłowo. I tu się kończy moja porada, sam musisz wymyślić co dalej robić.
Zohan, tutaj chodzi o to, że obrazu wogle nie ma(,,sygnał 0'' mu się na tv wyświetla np.). Gdyby był walnięty laser, nie miałby dźwięku gry, a i tak obraz by był.
Podsumowując:
Zepsute/obluzowane wejście w PSX
Zepsuty kabel, a dokładnie jego wyjście do psx(na 90%)
Przedmuchaj wszystko sprężonym powietrzem, jeżeli nie masz, alternatywą będzie czyszczenie wacikiem do uszu.
Sorki za mały OT ale co ma laser do Obrazu w grze Btw. Na moje skoro dźwięk jest w wieży a w TV nie ma to oznacza że kabel (chociaz po stronie audio) jest OK a skoro podłączas ten sam kabel do tv to znaczy że w tv masz poprostu uszkodzone wejście Bo dźwięk w wieży jest a w TV nie ma to oznacza że wejścia w tv nie łapią dźwięku a więc PSX ma prowdopodobnie dobre wejście kabel po stronie audio tez ok czyli to wina TV PROSTE
A ja się wtrącę może nie jestem najlepszym detektywem ale mam pewne obeznanie...
A teraz do rzeczy jak napisali na górze nic nie pomogło a się zapytam czy jak podłączasz do TV żółty czerwony biały to masz normalnie obraz? jak tak to wystarczy TV na serwis rzucić bo w tyki RCA(composite ta te czerwone i białe wtyczki w TV) są uszkodzone i nie łapią sygnały a w TV mojego kolegi bez wpięcia dźwiękowych obrazu nie było.
_________________ Translator z anglika na polski. Często korzystam z słownika ale nie gardzę pomocą.
to tak zólty podpinam do TV a bialy i czerwony do wiezy
i nie dziala mi
ten czerwony i bialy podpinam do wiezy juz przez rok bo od tego czasu nie dziala mi glos w TV
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum